Kunst


Raamkunst


Ook dit keer zijn de ramen van de panden rondom het park vitrines voor bijzondere Raamkunst van gevestigde en aanstormende kunstenaars. Er wordt tot laat in de nacht een heel bijzondere sfeer getoverd (zonder auto’s en zonder straatverlichting).

Kunstenaars en raameigenaars kunnen zich nog steeds AANMELDEN!


Kunst in het park


Verschillende kunstenaars geven gedurende de hele dag hun interpretatie op het thema Water & Vuur in het park.

De Donderdagroep tekent "Water & Vuur in het Park"


Dit jaar zal de Donderdagroep wederom in het park "de Plantage" in Schiedam modeltekenen. Op een gestrand scheepswrak midden in het park zullen er modeltekensessies plaatsvinden met prachtige modellen en de welbekende donderdagroepers. De tekensessies vangen aan om 19:30. Onder het genot van champagne & oesters en een spectaculair optreden van "Convoi Exceptiona" nodigen zij u uit dit bijzondere evenement bij te wonen.

Het publiek heeft de mogelijkheid om mee te tekenen. Tekenmateriaal zal aanwezig zijn.

Onder de bezielende leiding van de juffrouwen Klieder en Klodder zullen er overdag op het schip schilderlessen voor kinderen worden gegeven. Aanvang 15.00 uur.

De Donderdagroep is een groep kunstenaars, die al jaren lang, elke donderdag bij elkaar komt om model te tekenen. Wat ooit begon In het atelier van de Rotterdamse schilder Willem van Veldhuizen is nu elke week op steeds een andere lokatie.

Iedere kunstenaar heeft zijn eigen stijl en manier van werken.

De Donderdagroep zijn:
Willem van Veldhuizen, Jos Looise, Anton Vrede, Dirk Richters, Sylvie Overheul & Marina Snoek.

Daphne Questro's Hottub

Daphne Questro, badnimf, podiumkunstenaar, voordrachtskunstenaar en zangeres, zingt en draagt gedichten voor vanuit haar hottub. Houdt u haar gezelschap? Kleedruimte aanwezig

De Dutchtub verzorgt drie tubs samen met houtkar en omkleedponcho's.

Art & Flywork "Bomen vertellen"

Een oude knoest van een boom verhaalt over zijn tijd met wateroverlast en branden in zijn omgeving. Een verhaal met veel theatrale effecten en muziek uitgevoerd met licht. Twee bomen klinken met een eigen geluid (een klaterende regenbui, een knappend haardvuur, geluiden uit een onderzeeboot e.d.

Aldo Hoeben "Aquarium"

Een woonkamer zonder gordijnen die ook nog eens gelegen is aan een straat is vaak een beetje een aquarium. Het is toch lastig om in het voorbij lopen niet even naar binnen te kijken. Gewoon omdat je toch ergens moet kijken... Maar toch hoop je dat er niemand terugstaart als je kijkt. Met zijn lichtkunst installatie laat Aldo Hoeben je schaamteloos loeren.

Niels Post "Fontein"

Een prullenbak wordt veranderd in een fontein(tje). Daarmee wordt de openbare afvalbak als het ware in het zonnetje gezet.

Frans Huisman "Digitale waterval"

Over de hele werled heeft Frans Huisman watervallen gefilmd. Tachtig fragmenten worden met meerdere beamers geprojecteerd op krimpfolie dat vanuit een grote boom als een waterval naar beneden stroomt met het bijbehorende geluid!


Olympic National Park, voorbereidingen voor het project Waterval

Erik Groen "De geest van water en de geest van vuur"

Water zonder water en vuur zonder vuur. geen slotspektakel maar
slotmagie.
Meer informatie over Erik Groen en zijn projecten kunt u vinden op www.robob.nl

Hester Scheurwater "Vuurkruis"